Lyžiarsky vlek na Podbrezinách opäť v prevádzke

18.12.2013 Liptovský Mikuláš

18.12.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Štyri sezóny nemohli lyžiari využívať svah na sídlisku Podbreziny. Túto zimu sa vracia do prevádzky s pomocou liptovskomikulášskej radnice, ktorá chce takto zvyšovať lyžiarsku gramotnosť žiakov. Prví lyžiari sa spustia v sobotu 21. decembra.
Lyžiarsky vlek na najväčšom sídlisku ukončil svoju prevádzku v roku 2009. Opustené miesto sa mikulášska radnica rozhodla oživiť a v tomto roku na to vyčlenila sumu 15-tisíc eur. „To postačuje na to, aby si prevádzkovateľ strediska vykryl stratu, ktorá mu vznikla v minulosti a tiež na pokrytie nákladov súvisiacich s opätovným spustením lyžiarskeho vleku do prevádzky,“ uviedol primátor mesta Alexander Slafkovský.
Od začiatku decembra pracujú na svahu snežné delá Združenia športových klubov (ŽŠK) Jasná Liptovský Mikuláš, ktoré pripravilo pre lyžiarov veľmi dobré podmienky s 25 cm vrstvou technického snehu. Do 7. januára bude vlek premávať od deviatej rána do dvadsiatej hodiny večer. „Po tomto termíne prevádzkový čas upravíme na 13:00 do 20:00 h, ale organizované skupiny detí sa budú môcť lyžovať v dohodnutých časoch,“ spresnil Miroslav Lobo zo ŽŠK Jasná.

Zvyšovanie športovej gramotnosti
Cieľom tejto investície je v spolupráci s mikulášskymi školami zlepšiť lyžiarsku gramotnosť detí. „Žiaci základných škôl v meste dostali športové poukazy, na ktoré môžu lyžovať na vleku za 1 euro na deň. Uzavreli sme dohodu s požičovňami lyžiarskej výstroje, ktoré umožnia jej zapožičanie za štyri eurá na deň. Za poplatok 5 eur budú mať zaplatenú požičovňu i lístok na vlek. Zároveň chceme motivovať školy z mesta, aby využili vlek na lyžiarske kurzy za prijateľnú cenu a zároveň aj rozšírili a spestrili hodiny telocviku a lyžiarsky výcvik,“ priblížil podmienky spolupráce primátor.
S projektom zvyšovania športovej gramotnosti začalo mesto Liptovský Mikuláš začiatkom minulého roka. Na dvoch ľadových plochách si mohli školy i široká verejnosť zapožičať zadarmo alebo za symbolickú sumu šesťdesiat párov korčúľ. „Táto myšlienka samozrejme pokračuje aj tento rok a rozšírili sme ju o kurzy lyžovania. Plníme tak svoj záväzok, ktorým chceme u mikulášskych detí zvýšiť záujem o športovanie a podporiť rozvoj jedného z našich prioritných športov na území mesta,“ dodal A. Slafkovský.


Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región